مشاوره خانواده

مشاوره خانواده و خانواده درمانی

مشاوره خانواده به چه معناست؟ خانواده درمانی چگونه انجام می شود؟ همه ما در یک خانواده متولد می شویم. خانواه ای که ما در آن متولد می شویم بر همه ابعاد زندگی ما از اولین لحظه تولد تا آخرین لحظه تاثیرگذار است. خانواده تاثیر می گذارد که فرد بهتر شود یا بدتر، کلماتی و واژگانی که یاد می گیریم. آداب و رسومی که یاد می گیریم. یاد می گیریم که چگونه عشق بورزیم، و چگونه با دیگران تعامل کنیم.

اگر در یک خانواده سالم بزرگ شویم احتمالا تعامل درست با دیگران را یاد خواهیم گرفت، اگر خانواده و رفتار خانواده ناسالم باشد، احتمالا در روابط بین فردی مشکلاتی را خواهیم داشت. اگر در خانواده ناسالم باشد بدبخت نشده ایم، شرایط غیرقابل تغییر نیست! همه خانواده ها در برهه هایی از زمان یکسری چالش ها را تجربه می کند، اما خانواده سالم مجددا کارکرد طبیعی خود را حفظ می کند. خانواده درمانی یا مشاوره خانواده راهی برای بازگشت به یک خانواده سالم با کارکرد سالم است، به طوری که همه اعضای آن به رشد و تعالی و خودشکوفایی برسند.

 خانواده درمانی یا مشاوره خانواده چیست؟

خانواده درمانی یا مشاوره خانواده نوعی از درمان است که به موضوع خاص خانواده و تاثیر آن بر رفتار فرد می پردازد. این می تواند کمک به خانواده در یک برهه خاص از زندگی باشد، یا یک انتقال بزرگ و تغییر بزرگ در خانواده باشد و یا می تواند مشکلات رفتاری اعضای خانواده باشد (خانواده درمانی، 2014).

دکتر مایکل هروکو در این زمینه می گوید، مشاوره خانواد، مشکلات افراد را در یک زمینه بزرگتر، یعنی خانواده بررسی می کند، در این رویکرد بدون درک پویایی گروه نمی توان به حل مشکل اقدام کرد. عملکرد خانواده بر بر نحوه شکل گیری مشکلات مراجع تاثیرگذار است، و همچنین بر فعال شدن یا خاموش شدن رفتار اعضای خانواده نیز تاثیر دارد.

متداول ترین روش های خانواده درمانی

بوون تراپی

این نوع از خانواده درمانی یا مشاوره خانواده زمانی بهتر است که افراد دوست ندارند که دیگر اعضای خانواده را در درمان درگیر کنند. بوون تراپی بر اساس دو مفهوم اصلی بنا شده است: مثلث (تمایل به صحبت با شخص ثالث) و تمایز (یادگیری واکنش کم عاطفی در روابط عاطفی).

مشاوره خانواده یا خانواده درمانی ساختاری

ساختار درمانی بر تنظیم و تقویت خانواده تمرکز دارد تا اطمینان حاصل شود که خانواده چارچوب دقیق دارد و مرزهای مناسبی دارد. در این روش درمانی، درمانگر برای مشاهده، یادگیری و تقویت آنها به سیستم خانواده ملحق می شود.

مشاوره خانواده سیستمی

روانشناس یا مشاور در نوع سیستمی خانواده درمانی به ارتباط ناخودآگاه و معنای پشت پرده و ضمنی رفتارهای اعضای خانواده اشاره دارد. درمانگر در این روش بی طرف و از راه دور است و به اعضای خانواده اجازه می دهد که در مشکلات خانواده عمیق تر شوند.

استراتژیک

این شکل از مشاوره خانواده که می تواند بصورت مشاوره تلفنی هم انجام شود، مختصرتر و ساده تر از سایر روش ها است که درمانگر کارهای خانه را به خانواده اختصاص می دهد.

مزایای مشاوره خانواده یا خانواده درمانی در کلینیک مشاوره چیست؟

ثابت شده است که در بسیاری از موارد خانواده درمانی بسیار مؤثر است. در خانواده درمانی، خانواده ها می توانند با راهنمایی یک متخصص بهداشت روان در یک محیط امن و کنترل شده، روی مشکلات خود کار کنند.

فواید خانواده درمانی شامل موارد زیر است:

  • درک بهتر از مرزهای سالم و الگوهای خانوادگی و پویایی؛
  • بهبود ارتباطات؛
  • آموزش حل مسئله؛
  • همدلی بیشتر؛
  • کاهش تضاد و مهارتهای مدیریت بهتر خشم.

به طور خاص، خانواده درمانی می تواند روابط خانوادگی را از طریق موارد زیر بهبود بخشد:

  • گرد هم آوردن خانواده پس از یک بحران؛
  • ایجاد صداقت بین اعضای خانواده؛
  • اعتماد به اعضای خانواده؛
  • ایجاد یک محیط خانوادگی حامی.
  • کاهش منابع تنش و استرس در خانواده؛
  • کمک به اعضای خانواده در بخشش یکدیگر
  • حل اختلاف برای اعضای خانواده؛
  • بازگرداندن اعضای خانواده ای که منزوی شده اند.

مشاوره خانواده خوب یا خانواده درمانی مهارت های لازم برای عملکرد سالم خانواده را از جمله ارتباطات ، حل تعارض و حل مسئله را افزایش می دهد. بهبود این مهارت ها همچنین باعث افزایش پتانسیل موفقیت در غلبه بر و رفع مشکلات خانوادگی می شود.

برای دریافت خدمات مربوط به مشاوره خانواده و خانواده درمانی با کلینیک روانشناسی سپنتا تماس بگیرید.